Esittely

Yhdistys perustettiin vuonna 1978 Henri Eklundin aloitteesta. Toiminnalle suuntaviivat antoi teollisuusneuvos Sven Stendahl ja jatkoa seurasi merikapteeni Martti Lindströmin ja hammaslääkäri Pertti Rauhan johdolla. Tarkoituksena oli luovan taideharrastuksen kehittäminen ja tukeminen Turussa ja sen lähi­ympäristössä.

Aluksi kokoonnuttiin eri puolilla kaupunkia mm. Hirvensalossa, Uudenmaankadulla ja Ovakon rautatehtaalla. Vuonna 1989 muutettiin Sirkkalankadulle, ja siellä toiminta jatkui aina vuoteen 2013, jolloin siirryttiin nykyisiin tiloihin Barkerille.

Yhdistyksen toiminta perustuu ympärivuotiseen kurssien järjestämiseen. Tarkoituksena on antaa jäsenille, samoin kuin myös yhdistykseen kuulumattomille harrastajille monipuolista opetusta kuvataiteiden eri alueilla. Opettajina toimivat kokeneet ammattitaiteilijat. Pääasiallinen toiminta tapahtuu kerhotiloissa, mutta kesäisin saatamme jalkautua myös luonnon helmaan. Koska kesäisin kysyntä on vähäisempää, järjestämme kursseja ja leirejä tarpeen mukaan.

Syksyisin toiminta alkaa uusien jäsenten tutustumistilaisuudella, jolloin esitellään yhdistyksen kurssitoimintaa. Syys- sekä kevätkaudella järjestetään kritiikkitilaisuus, jolloin jäsenillä on mahdollisuus tuoda töitään ammattitaiteilijan arvioitavaksi tai tulla muutoin vain oppimismielessä kuuntelemaan. Syksyisin ja keväisin ohjelmaan kuuluvat myös näyttelyt, joihin yhdistyksen jäsenet voivat tuoda töitään oman valintansa mukaan. Yhdistys järjestää taidenäyttelymatkoja Suomessa ja toisinaan lähdetään myös ulkomaille. Matkoille ovat tervetulleita myös yhdistykseen kuulumattomat taideharrastajat.

Kurssien lisäksi jäsenet voivat kokoontua kerhotiloihin tiistaisin sekä sunnuntaisin, jolloin opetusta ei ole, mutta tilat ovat käytettävissä omaehtoiseen tekemiseen. Yhdistyksellä on mm. painoprässi grafiikan teosten vedostamiseen, paspartuurin eli kehys pahvin leikkuulaite sekä pieni kirjasto käsittäen taidekirjoja ja -lehtiä. Sunnuntaimaalareiden toiminnasta tiedotetaan sähköpostitse sekä näillä verkkosivuilla. Painettu kurssiaikataulu lähetetään jäsenille postitse kaksi kertaa vuodessa. Jäsenmäärä on nykyään noin 250.

Jäseneksi Turun Sunnuntaimaalareihin voi liittyä ottamalla yhteyttä jäsensihteeriin. Jos olet jo jäsen, etkä vielä ole saanut tiedotteita sähköpostiisi, niin lähetä osoite jäsensihteerille.

Esittely pdf-muodossa